Уже із 17 лютого мешканці багатоквартирних будинків Львова платитимуть за метр кубічний холодної води та стоків за новим тарифом, що більший від попереднього на 1,01 грн. і становить 10,49 грн. Про це повідомляють у «Львівводоканалі» із посиланням на постанову Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. 

Постанову ухвалили ще наприкінці 2015 року, однак зареєстрована вона в Міністерстві юстиції тільки у січні 2016, а офіційно оприлюднена 29 січня 2016 р. Важливо, що у цей тариф включені витрати на проведення планових періодичних повірок квартирних засобів обліку холодної води, зокрема їх демонтаж, транспортування та монтаж після повірки, на обслуговування споживачів, друк квитанцій, на оплату послуг банків з приймання і перерахування коштів споживачів за надання послуг з централізованого постачання холодної води, водовідведення тощо.
До слова, тариф для інших категорій споживачів та мешканців приватних будинків залишиться незмінним: централізоване водопостачання — 5,46 грн. за 1 кубічний метр, централізоване водовідведення — 4,02 грн. за 1 кубічний метр.

Львів.