Під час ІІІ сесії обласної ради VІІ скликання керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука подякував жителям Харківщини за відбудову міста, яке в жовтні 2015 року було зруйноване у результаті обстрілів.


— Луганщина пережила непрості події в Сватовому, коли на його околиці стався вибух, і фактично за одну ніч більша частина міста стала непридатною для життя людей. І відразу після обстрілу, коли ще гриміли вибухи, першими, хто прибув на допомогу Сватовому, були будівельники з Харкова. З вашого міста до нас прямували машина за машиною, приїхало чимало робітників. Харків’яни прийшли на допомогу, не чекаючи звернень від Президента чи від мене, як голови адміністрації. Саме ви виявилися найуважнішими до нашого лиха, — наголосив Георгій Тука.


Він також відзначив, що пліч-о-пліч із харків’янами відбудовувати місто допомагали представники Івано-Франківська.


— Такого єднання народу, яке було під час відбудови Сватового, я раніше не бачив. Це були не бойові дії, а подолання цивільної катастрофи. І це було кращим доказом того, що ми — єдина країна, єдиний народ, —сказав далі керівник Луганщини.


На знак подяки від жителів Луганщини місцеві майстри, які працюють за унікальною технологією, виконали герб Харківської області, який Георгій Тука передав під час сесії Ігорю Райніну.


Особисто голова Луганської адміністрації видав розпорядження про нагородження керівників держустанов, які займалися логістикою під час відбудови Сватового, а також приватних підприємств, будівельників.
У ході сесії Георгій Тука вручив почесний знак «За розвиток Луганщини» голові ХОДА Ігорю Райніну.


Ігор Райнін підкреслив, що ця нагорода — знак поваги до всіх жителів Харківської області.


— Перш за все вона стосується тих керівників і колективів, які в складних умовах навесні 2015 року побудували 31 взводно-опорний пункт для захисту й Харківської області, і бойових позицій Луганщини, — відзначив Ігор Райнін. — Щира вдячність і тим підприємствам, які першими вже через кілька годин після вибухів були в місті Сватовому й локалізували наслідки диверсійної атаки. Координували цю роботу заступники голови ХОДА Юлія Світлична та Євген Шахненко, які робили це не для реклами. Вони робили те, що повинні робити — допомагали людям.


Також Ігор Райнін відзначив заслугу волонтерського руху Харківщини.


— Це один із найпотужніших рухів в Україні. Саме наші волонтери перебувають на бойових позиціях Луганської й Донецької областей і готові прийти на допомогу в будь-якій ситуації, — підкреслив Ігор Райнін.


Харків.