Конкурс до поліції на Херсонщині — понад десять осіб на місце. Серед поліцейських, котрі днями урочисто склали присягу на вірність народу України, є жінка, котра дорогу до лав вартових порядку подолала не тільки через тестування та іспити з фізпідготовки, а й під кулями у прямому значенні цього слова. Та ще й не одна, а з сином-підлітком.

Мати-одиначка Тетяна Нейвірт мешкала у Дебальцевому, працювала екологом на підприємстві і про те, що колись надягне форму вартових порядку, навіть ніколи не думала. Все змінила навала озброєних сепаратистів і російських найманців. По рідному місту почали гатити з гармат і танків, а поруч із житлом родини засвистіли кулі. Тетяна забрала сина і манівцями вирушила в мирну Україну. Яких нервів і сил коштувала їй та страшна дорога, жінка воліє не згадувати, бо спогади надто болісні.

У Херсоні її прихистили родичі, але 31-річна жінка зробила висновок: мир треба боронити і самій, а не тільки покладатися на інших. Тому подала заяву на вступ до лав Національної поліції, а згодом на курсах намагалася не пропускати жодного слова чи прийому, показаного інструкторами. Вона напрочуд добре розуміла: від спроможності захиститися від озброєного бандита залежатиме не тільки її життя, а й життя людей у місті, котре стало для неї другою домівкою. «Для мене мирне життя — справедливість та спокій. Це я і захищатиму у поліції», — сказала кореспонденту «Голосу України» Тетяна Нейвірт.

Історію вимушеної переселенки з Дебальцевого переповіли навіть міністру МВС України Арсену Авакову. Вона його так вразила, що, приїхавши на присягу поліцейських до Херсона, Арсен Борисович привіз Тетяні подарунок від себе — українську вишиванку (на знімку). Подарунок Тетяну розчулив і в строю вона притискала його до серця.

Херсонська область.

Фото автора.

Факт

Серед 303 нових працівників патрульної поліції Херсона — 61 жінка. Кожен сьомий патрульний — учасник АТО.