Якщо світ хоче допомогти Україні, є дієвий спосіб — заміщувати російські товари українськими. Про це сьогодні заявив в.о. Президента України, Голова Верховної Ради України Олександр Турчинов під час зустрічі з Головою Наглядової Ради «Ялтинської Європейської Стратегії», екс-Президентом Республіки Польща Александром КваснЄвським (на знімку).

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні та питання щодо майбутнього форуму YES (Ялтинської Європейської Стратегії).

За словами О. Турчинова, сьогодні нова влада в надскладних умовах займається виведенням країни із тяжкої економічної та соціально-політичної кризи. «Ми розпочали реальні якісні зміни в країні. Але той рух, який ми хотіли б прискорити, нині гальмується військовою агресією Російської Федерації», — зазначив він.

Водночас, додав О. Турчинов, влада працює над створенням умов для залучення інвестицій в Україну.

«Наше завдання — створити умови, щоб українська економіка була цікава для тих, хто хоче в неї інвестувати, створювати нові виробництва та нові робочі місця», — сказав він.

О. Турчинов також наголосив, що дієвою може бути допомога Європи, Європейського Союзу та інших цивілізованих країн світу, які виступають проти російської агресії в Криму та запроваджують проти Російської Федерації санкції «щодо заміщення російських товарів українськими в зв’язку з тим, що Росія здійснює не тільки військову агресію, а й економічну війну проти України».

Також глава парламенту підтримав А. Кваснєвського в тому, щоб не змінювати назву Ялтинського форуму у зв’язку із тим, що «окупація Криму — тимчасове явище».

А. Кваснєвський повідомив, що наступний форум «Ялтинської Європейської Стратегії» відбудеться в Києві з 11 по 13 вересня ц. р.

«Нині питання України в світі — це питання номер один. Ніколи в історії такої великої цікавості до Україні не було», — сказав А. Кваснєвський.

Сторони погодилися з тим, що сьогоднішні події в Україні — це питання та іспит для всього світу.

О. Турчинов наголосив, що сподівається на чітку позицію стратегічних партнерів нашої держави щодо підтримки України.

Прес-секретар Голови Верховної Ради України.

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.

Цитата

Голова Верховної Ради Олександр ТУРЧИНОВ:

«Сьогоднішні події в Україні — це виклик майбутньому всього світу».