Не забули й про клуби

Футбол. За участь своїх гравців у відбірному турнірі та фінальній частині чемпіонату Європи 2016 року футбольні клуби отримують 150 мільйонів євро. Про це оголосило керівництво Європейської асоціації футбольних клубів (ЕСА) на генеральній асамблеї, яка відбулася в Парижі.
За участь футболістів у відбірному турнірі призначено 50 мільйонів і 100 — у фінальному.
— За гравців, які провели 10 відбірних матчів, клубу виплатять 4 тисячі за кожну гру, а за тих, хто провів 12 матчів, — по 3,4 тисячі, — сказав генеральний секретар ЕСА Мікеле Чентенаро. — Щодо фінального турніру, то згадані 100 мільйонів розподілятимуться пізніше. Принцип залишиться тим самим — фіксована плата за кожен окремий матч гравця...
2012 року за підсумками чемпіонату Європи у Польщі й Україні 575 клубів отримали загалом 100 млн. євро.
Як відомо, фінальна частина чемпіонату Європи триватиме з 10 червня по 10 липня у Франції. Вона стане найбільш представницькою в історії: змагатимуться 24 збірні, розділені на шість груп. Команда України на старті за суперників матиме Німеччину, Польщу та Північну Ірландію.

В очікуванні вітру, котрий розжене чорні хмари

Контрольний матч. Іспанія. «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Марбелья» (Іспанія). 3:0. Голи: Зозуля, 16, Селезньов, 65, Назарина, 86.
«Дніпро»: Лаштувка, Адамюк, Гуйє, Чеберячко, Матос, Едмар, Петров, Лучкевич, Руїс, Шахов, Зозуля; на заміни виходили — Кучер, Селезньов, Гама, Піко, Безус, Блізніченко, Томечак, Назарина, Довбик, Політило.
Перевага української команди була незаперечною. Знову відзначився Роман Зозуля, котрий відновлює форму і забив у третьому матчі поспіль.
Цим поєдинком «Дніпро» завершив збір. Учора в другій половині дня команда залишила готель Elba Estepona і вирушила до аеропорту Малаги. А звідти вилетіла до Дніпропетровська.
А от генеральний директор «Дніпра» Андрій Стеценко, як повідомив неофіційний сайт дніпрян, терміново вирушив до Швейцарії на зустріч із власником клубу Ігорем Коломойським. Не важко здогадатися, що вони обговорювали долю колективу, над яким останнім часом зібралися чорні хмари невизначеності.
Ще раніше Коломойський вирішив не виплачувати 1,7 мільйона євро заборгованості колишньому наставнику команди Гуанде Рамосу і його помічникам. Наслідок такого рішення — можлива ліквідація «Дніпра». І якщо у когось виникне бажання відродити клуб, то треба буде починати з низів.
Потім з’явилася інформація, що, мовляв, Ігор Валерійович зовсім не бачить себе в Україні, тому і «Дніпро» його не цікавитиме. Але невдовзі виникла інша версія: дніпропетровський клуб отримав шанс на порятунок і зможе брати участь в єврокубку.
На ситуацію, можливо, вплинуло рішення Коломойського таки сплатити борг, але не весь, а частину — менше мільйона євро. Втім, відомо, що іспанські тренери грошей не одержували. І якщо не триматимуть їх у руках найближчим часом, то про єврозмагання таки доведеться забути...

«Отамани» приймають «завойовників»

Бокс. Завтра у Львові відбудеться поєдинок другого туру Всесвітньої серії боксу (WSB) у якому «Українські отамани» приймуть «Турецьких завойовників». Початок змагання о 19:00.
На ринг, встановлений на арені місцевого цирку, вийдуть такі пари:
вагова категорія 49 кг. Назар Куротчин — Гамза Картал. 56 кг. Олег Довгун — Гакан Сикдем. 
64 кг. Володимир Матвійчук — Якуп Сенер. 75 кг. Валерій Харламов — Ервен Тибукоглу. 91 кг. Денис Пояцика — Сейда Кесер.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.