У суботу партія «Батьківщина» планує провести з’їзд, де визначиться з кандидатом у Президенти на виборах 25 травня. Про це під час брифінгу заявив в.о. керівника фракції ВО «Батьківщина» Сергій СоболЄв (на знімку).

Крім того, за його словами, найближчим часом буде призначено нове керівництво Антимонопольного комітету та Раду Національного банку. «Нині узгоджуються кандидатури голови та заступників Антимонопольного комітету. Також уже почалися наради щодо нового складу Ради НБУ», — розповів парламентарій.

А ще С. Соболєв повідомив, що вже є результати розслідування стосовно побиття мітингувальників в Україні, але вони закриті для громадськості. 

«Частково інформацію ми отримали під час засідання РНБО, але вона поки що носить гриф «секретно». Якщо цю інформацію буде розголошено, це дасть можливість уникнути відповідальності десяткам людей, яких на сьогоднішній день уже встановлено, але щодо них відбуваються слідчі дії», — зазначив народний депутат.

Також С. Соболєв повідомив, що «Батьківщина» розробляє законодавство, яке може попередити «відмивання» коштів з України, та пропозиції щодо арешту рахунків українських чиновників за кордоном.

За його словами, Нацбанк уже виявив перші банки, через які «відмивалися» гроші конвертаційних центрів. 

«Понад 140 мільярдів гривень було «відмито» лише за останній рік через 12 банків. Упевнений, що така робота буде продовжена, адже вона не вимагає законодавчого врегулювання», — сказав він.

Крім того, парламентарій наголосив, що сьогодні Україна не може вивести із Криму всіх військових, адже Міноборони України та Росії ще не досягли з приводу цього згоди.