«Голос України» 29 грудня минулого року опублікував матеріал «Як бердянський пенсіонер втратив 806 тисяч гривень, а правоохоронці другий рік усе розслідують справу «невідомих». Уже після Нового року до корпункту газети зателефонував герой нашої розповіді. 82-річний Володимир Олексійович тоді й не нарадувався! Мовляв, після статті правоохоронці повідомили йому, що створено спеціальну слідчу групу у складі трьох прокурорських працівників і двох співробітників поліції. І що справу взято на контроль, і що слідство помітно активізувалося. Щоправда в 20-х числах січня дзвінок був уже не таким оптимістичним. Ніхто з постраждалим із слідчих так і не зустрівся, а на запитання, як ідуть справи, відповіли, що один із працівників у відпустці, тому ще трохи треба почекати...


І ось черговий дзвінок ошуканого «невідомими» пенсіонера до корпункту. Бо «ожили» й шахраї, котрі нещодавно знову взялися телефонувати до Бердянська. Цього разу — з вимогою сплатити якийсь «податок» (може, на оті поцуплені 806 тисяч?). «Ви чому це ухиляєтеся — терміново перерахуйте на вказану картку 30 800 гривень», — вимагає «невідомий» з Києва, у якого є «крутий» номер телефону, прізвище на картці та й номер самої картки.

Але чи вистачить цієї інформації правоохоронцям, щоб слідство активізувалося? Чи, може, Володимиру Олексійовичу ще рік-другий треба почекати?..

Запорізька область.