Тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради України з підготовки нової редакції закону про розвиток та застосування мов в Україні до 30 березня прозвітує парламенту про свою роботу. Про це заявив глава комісії, заступник Голови Верховної Ради України Руслан Кошулинський (на знімку), коментуючи результати чергового засідання ТСК 25 березня.
За його словами, кворум на засіданні був, подетально обговорювалися пропозиції. «Нині йде процес обговорення «тіла» закону і поправок, які народні депутати надали або які ще надходять. Це тільки перші кроки в обговоренні, і сподіваюся, що вони будуть максимально швидкі й ефективні», — сказав заступник керівника парламенту. До того ж він висловив думку, що норми законопроекту широко обговорюватимуться громадськістю.
«Проект документа з поправками буде направлено до Венеціанської комісії», — сказав Р. Кошулинський.
Зачіпаючи питання щодо відсутності на засіданнях комісії деяких народних депутатів, Р. Кошулинський зазначив, що парламенту буде запропоновано розглянути питання про «ефективність або неефективність роботи комісії», «зважаючи на присутність та відсутність її членів, які, на превеликий жаль, часом уникають роботи, через що зникає можливість в повній формі і в повному змісті проводити обговорення». «Я доповім це Голові Верховної Ради України і, напевно, вийду з цією пропозицією до народних депутатів України», — додав він.
Утім, за словами Р. Кошулинського, в комісії, відповідно до постанови Верховної Ради, ще є час для роботи — до 30 березня цього року. 
«Відповідно до 30 числа цього місяця робота ТСК триватиме. 30 березня ми її завершимо в будь-якій формі або не завершимо. Тоді ми доповімо Верховній Раді про стан і якість роботи всіх членів комісії», — сказав Р. Кошулинський.
Він нагадав, що за основу під час напрацювання нової редакції закону взято  проект закону «Про порядок застосування мов в Україні», розроблений групою експертів під головуванням Леоніда Кравчука. Хоча цей документ не ідеальний, зауважив Р. Кошулинський, але найбільш компромісний із тих, що розглядалися.
Комісія продовжить свою роботу 27 березня цього року.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.