Уже три роки, як художник із села Заболотинці, що в Млинівському районі на Рівненщині, визнаний найкращим портретистом Європи, Леонід Гопанчук відійшов у вічність, а його картини продовжують дивувати світ. 

 

Цього разу в Рівному, де в обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка його робіт, що увійшли до серії «Святині України-Руси». Її відвідувачі мають нагоду здійснити віртуальну подорож країною, доторкнутися до історії і традицій нашого народу. У серії історичних пейзажів постають місця-символи: острів Хортиця, трипільські кручі, Батурин, Чигирин, Красногірський монастир. На презентації виставки дружина художника — Неоніла Гопанчук — зазначила: «Уже в сьомому класі Леонід писав портрети своїх односельців. А ще ходив по хуторах і малював хати, які мали зносити. Він думав так: намалює хутори і вони збережуться у вічності назавжди».


Творчий доробок заслуженого художника України дуже вагомий: його роботи є у приватних колекціях у двадцяти країнах світу. На V Міжнародному АРТ-фестивалі 2000 року митця визнали одним із найкращих портретистів Європи.

Млинів 
Рівненської області.

 


На знімку: картини Леоніда Гопанчука.


Репродукції надано автором.