Хокей. Саппоро (Японія). Перша Олімпійська кваліфікація. Група J. 1-й тур. 11 лютого. Україна — Румунія 3:0 (0:0, 2:0, 1:0). Шайби закинули: Луговий, 30, Міхнов, 39, Ісаєнко, 55. Завтра наша команда проведе наступний поєдинок турніру. Її суперник — збірна Хорватії.


«Шахтар» і «Динамо» м’ячів не забивали


Футбол. Лідери чемпіонату України провели чергові контрольні матчі на зборі в Іспанії. 


«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Раннерс» (Данія). 0:0.


«Шахтар»: П’ятов, Срна, Кучер, Ордець, Ісмаїлі, Малишев, Степаненко, Марлос (Борячук, 78), Тайсон (Зубков, 69), Едуардо (Феррейра, 66), Гладкий (Нем, 46).


У поточному чемпіонаті данської Суперліги клуб «Раннерс» посідає шосте місце. На його рахунку вісім перемог, сім поразок і три нічиї. З 2012 року команду тренує англійський фахівець Колін Тодд, який раніше працював у таких клубах, як «Болтон», «Мідлсбро», «Дербі Каунті».


У поєдинку з «гірниками» данці показали себе командою організованою, дисциплінованою, з надійною обороною і вмінням контратакувати. Безперечно, це було корисне тренування для нашої команди.


***


«Динамо» (Україна, Київ) — «Малага» (Іспанія). 0:2. Голи: Горта, 1, 14.


«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка, Гармаш (Сидорчук, 75), Буяльський, Гусєв (Яковенко, 65), Гонсалес, Мораес (Теодорчик, 75).


Два м’ячі Рікарду Горти дали змогу «Малазі» (швидше резервному складу), котра виступає в Прімері, здолати динамівців на своєму полі.


Вперше португалець забив уже на 32-й секунді(!) зустрічі, скориставшись помилкою оборонців. Він утік з центру поля, опинився сам-на-сам із Шовковським і не схибив. У другому випадку Горта одержав м’яч біля лінії карного майданчика, звідти пробив сильно та влучно в дальній кут.


Динамівці мали теж декілька моментів. Але відчувається, що їхня найкраща форма ще попереду. Звичайно, хотілося, щоб кияни набрали високі кондиції, коли 24 лютого їм доведеться зіграти в матчі 1/8 Ліги чемпіонів з англійським клубом «Манчестер Сіті».


Перемоги на «машині, що стрибає»


Кінний спорт. Бразилець Кассіо Ріветті, який виступає за Україну, на Чантазі (Chataga) вкотре довів свою майстерність. Цього разу в Амстердамі (Нідерланди) він виграв маршрут CSІ4* висотою 1.50 м, на 0,04 секунди випередивши Майкла Гріва на Eurohіll’s Afrіca.


Одинадцятирічна кобила Чантага, яку міжнародні ЗМІ називають не інакше як «машиною, що стрибає», належить стайні Lewіtz, власником якої є Пауль Шокемюлле. Чантага показує чудові результати та виборює призові місця. Перемога в Амстердамі стала другою за останні два тижні.


Попереднє перше місце пара посіла на змаганнях CSІ3* у Драгтені (Нідерланди), закінчивши маршрут за 39,41, передає uahorses.com.


З Аргентиною зіграємо вдома


Теніс. У Лондоні відбулося жеребкування змагань у Світовій групі Кубка Федерації і стадії плей-оф Другої світової групи.


Бельгія — Сербія; Словаччина — Канада; Польща — Тайвань; Україна — Аргентина. Матчі відбудуться на корті команд, котрі вказані першими.
Матч Україна — Аргентина відбудеться у квітні.


Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.