Контрольні матчі

Футбол. Іспанія. «Динамо» (Україна, Київ) — «Бенфіка» (Ангола, Лаунда). 2:0. Голи: Яремчук, 82, 88.
«Динамо»: Бущан (Рудько, 46), Макаренко, Бурда, Ягодінскіс, Антунеш, Сидорчук (Гармаш, 73), Мякушко, Андрієвський, Петрович, Корзун, Яремчук.
Наступну зустріч на іспанському зборі кияни проведуть у неділю. Їхній суперник — «Літекс» (Болгарія, Ловеч).

***

Туреччина. «Сталь (Україна, Дніпродзержинськ) — «Зоря» (Молдова, Бєльці). 2:1. Голи: Дебелко, Лазич — Оніка.
«Сталь»: Бандура, Карасюк, Іщенко, Кравченко, Мілутінович, Гор Малакян, Лазич, Каленчук, Едгар Малакян, Васін, Дебелко. Заміни: Пеньков, Пшеничних, Воронін, Барановський, Будник, Карвальо, Кучеров.

***

Ужгородська «Говерла», яка проводить тренувальний збір на базі спортивно-готельного комплексу «Камелот», зіграла перший контрольний матч. Суперником ужгородців став лідер другої словацької ліги (аналог нашої першої) МФК «Кошице», який проводив п’ятиденний тренувальний збір на Закарпатті.
«Говерла» (Україна, Ужгород) — «Кошице» (Словаччина). 3:3.

Є охочі поповнити УПЛ

Нині група клубів, котрі виступають у чемпіонаті Прем’єр-ліги, потрапила до складної ситуації. Запорізький «Металург» уже знявся з турніру. Тренер і президент «Волині» Віталій Кварцяний сказав, що його команда дограє чемпіонат. Але в новому сезоні лучани мають намір заявитися до... Другої ліги. Багато запитань щодо «Говерли», «Металіста» і навіть «Дніпра».
Але є кілька клубів з Першої ліги, котрі готові підвищитися в класі і влитися до УПЛ. Серед них — столична «Оболонь-Бровар». Капітан «пивоварів» Андрій Корнєв сказав:
— Мені дуже хочеться, щоб ми виступали у вищому дивізіоні нашої країни. Попри всі складності, хочеться грати за престиж «Оболоні», нашого спонсора. Як на мене, наш склад готовий до виступів у Прем’єр-лізі. Тому сподіваюся, що вже в найближчому майбутньому ми перейдемо на новий рівень.
Нині «Оболонь-Бровар» перебуває на п’ятій сходинці в турнірній таблиці Першої ліги. Має 30 очок в активі, як і «Черкаський Дніпро» і «Геліос» (Харків). Лідирує «Зірка» (Кіровоград) — 34 очки, другим іде «Гірник» (Кривий Ріг) — 31. Отже, вся боротьба попереду.

Повернення майстра додому

Талановитий і досвідчений український півоборонець Сергій Назаренко, котрий багато років виступав за національну збірну, поїде з «Дніпром» на наступні збори команди. Про це заявив наставник дніпропетровців Мирон Маркевич:
— Так, це правда. Сергій поїде з нами на заключний збір до Туреччини. Він уже тренувався з командою U-19. Форми за час вимушеної відпустки гравець не розгубив. Це наше спільне рішення. Ми поговорили і дійшли згоди. Треба дати хлопцеві можливість завершити кар’єру в рідній команді...
У складі «Дніпра» 35-річний Назаренко провів 265 матчів і забив 54 м’ячі. Останнім його клубом був харківський «Металіст».

Скромний виступ

Біатлон. Преск-Айл (США). Етап Кубка світу. Спринт,     7.5 км. Українки показали не найкращі результати. 14. Олена Підгрушна (2 + 0) +1:02.8; 26. Наталія Бурдига (0 + 1) +1:32.2; 33. Ірина Варвинець (1 + 0) +1:38.8; 41. Юлія Джима (0 + 3) +1:59.9; 49. Яна Бондар (1 + 3) +2:15.1.
А переможцями перегонів стали: 1. Габріела Соукалова (Чехія) (0 + 0) 20:02.2; 2. Сьюзан Данклі (США) (0 + 0) +17.8; 3. Крістіна Гузік (Польща) (0 + 0) +19.1.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.