Загалом на Хмельниччині має бути звільнено понад три сотні поліцейських. 
Зокрема, не вдалося підтвердити свою профпридатність керівникам поліції Хмельницького та Кам’янця-Подільського, заступнику начальника обласної поліції — начальнику слідчого управління, заступнику з оперативної роботи та ще одному заступнику начальника обласної поліції. Про це повідомив т. в. о. начальника Головного управління Національної поліції в області Микола Семенишин. Він також був зареєстрований для проходження тестів, однак за рішенням керівника Нацполіції його було підтверджено на посаді відповідно до оцінки роботи за останні 100 днів.
Щодо міських та обласних керівників, які не пройшли атестацію, то вони можуть подати скарги до апеляційної комісії. Що вже зробив керівник кам’янець-подільської поліції, і комісія залишила його на роботі. Керівник поліції обласного центру Валерій Онісьєв також повідомив, що готує скаргу.
Загалом в області вже опрацьовано понад 98% атестаційних листів. За словами Миколи Семенишина, 76% особового складу, тобто понад півтори тисячі осіб, відповідають обійманій посаді, а 32 працівники заслуговують на підвищення. Водночас на нижчу посаду має бути переведено 102 правоохоронців, а на 338 поліцейських чекає звільнення через службову невідповідність. Це не означає, що всі вони залишать службу — вже подано 257 апеляційних скарг. У 42 випадках уже ухвалено рішення, з них 39 залишено без змін, тобто найімовірніше цим правоохоронцям доведеться залишити поліцейські лави.
Такі звільнення вже викликали соціальне напруження і навіть акції протесту серед поліцейських. Зокрема, привернути увагу до проблеми намагалися бійці батальйону спецпризначення (зі ста дванадцятеро не пройшли тести). Через це кілька десятків бійців заявили, що мають намір звільнитися, щоб підтримати своїх товаришів, які не пройшли атестацію. Але, за словами Миколи Семенишина, офіційно рапорти вони не подавали.

Хмельницька область.