Британські парламентарії готові надавати підтримку Україні щодо відновлення її територіальної цілісності та суверенітету. Про це заявили голова багатопартійної групи Парламенту Великої Британії у зв’язках з Україною Джералд Ховард та голова підкомітету у зовнішніх зв’язках ЄС Лорд Бозвел під час робочого візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна. Депутати додали, що їхня країна як одна із підписантів Будапештського меморандуму з особливою відповідальністю ставиться до цього питання.


Як повідомляє прес-служба МЗС, Павло Клімкін поінформував британських законодавців про «перебіг подій на сході України та наголосив на послідовному виконанні Україною взятих відповідно до Мінських домовленостей зобов’язань. Міністр навів конкретні приклади намагань Росії та підтримуваних нею терористичних угрупувань зірвати Мінський процес».


Окрему увагу було приділено обговоренню ситуації у Криму, зокрема, погіршенню гуманітарної ситуації на окупованих територіях та відсутності перспектив для економічного розвитку півострова при окупаційному режимі. Міністр розповів про ініціативу України щодо створення міжнародного формату для обговорення проблем Криму із залученням широкого кола країн, в тому числі Великої Британії.


Крім того, Джералд Ховард повідомив про наміри запросити найближчим часом до Великої Британії групу депутатів Верховної Ради України для налагодження тісніших контактів між парламентаріями двох країн.


Також Павло Клімкін зустрівся із державним секретарем із закордонних справ Великої Британії Філіпом Хеммондом. Той анонсував, що найближчим часом відвідає Україну.


Як раніше повідомлялося, Україна та Велика Британія домовилися активізувати двосторонню співпрацю і в питаннях національної безпеки.