Проросійські бандформування не припиняють збройні провокації на Донбасі. За даними прес-центру АТО, під мінометним вогнем противника опинилися наші позиції в Зайцевому, Красногорівці та Пісках. Окрім того, в Красногорівці бойовики застосували зенітну установку. З гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів ворог лупив по Троїцькому, Верхньоторецькому, Майорську, Новгородському, Луганському, Опитному та шахті «Бутовка». На маріупольському напрямку неспокійно було в районі Лебединського та Гранітного.


Як повідомив учора на брифінгу заступник директора департаменту Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький, на тимчасово окупованому Донбасі встановлено чергові факти загибелі російських військовослужбовців, які незаконно перебувають на території України і беруть участь у збройному конфлікті. «У результаті нескоординованих дій російських підрозділів загинули 6 і поранено 12 російських військовослужбовців. Тіла загиблих і поранених були доправлені в Донецьку обласну лікарню», — заявив він.


За його словами, НЗФ продовжують накопичувати важку техніку на лінії розмежування. «Українською стороною надана інформація представникам Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ про наявність у районах Ювілейне, Саханка, Горлівка, Біле та Донецьк забороненого Мінськими домовленостями озброєння — танків, артилерійських систем калібру понад 100 мм, САУ та РСЗВ «Град» калібру 122 мм, — підсумував він.