У Луцьку відбулася зустріч чотириразової призерки ХІ Параолімпійських ігор в Сочі Юлії Батенкової-Бауман з головою Волинської обладміністрації Григорієм Пустовітом та журналістами.

Після теплих слів привітань, вручення їй Почесної грамоти ОДА, квітів відбулася прес-конференція, на яку відома спортсменка прийшла зі своїм тренером Володимиром Гащиним і чоловіком Миколою.

— Українцям було непросто змагатися, адже всі знали, яка напружена ситуація в Криму. Ми відчували сильний моральний тиск і водночас мали хорошу підтримку від спортсменів інших країн, — розповіла Юлія. — Наша команда всіляко висловлювала незгоду з діями російських військових у Криму. На змаганнях в Сочі ми пропагували мир, хоча могли отримати за це дискваліфікацію. Навіть стоячи на п’єдесталі пошани ми закривали медалі руками. Стримували емоції, хоча було дуже складно.

Найважчою з усіх чотирьох здобутих нагород спортсменка вважає срібну медаль, яку виграла в лижних перегонах на 15 кілометрів. Володарці «золота» вона поступилася лише 3,9 секунди.

— Я дуже переживала. Впродовж змагання думала, що золота медаль вже у мене, але на фініші — знову «срібло». Тому вважаю, що своєї мети не досягнула, готуватимуся до наступних Параолімпійських ігор, щоб таки завоювати омріяне «золото». Тож попереду напружена праця, — зауважила Юлія.

 

Волинська область.

 

На  знімку зліва направо: голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт, Володимир Гащин, Юлія Батенкова-Бауман та її чоловік Микола.

Фото автора.

ДОВІДКОВО

На Параолімпійських іграх в Сочі спортсменка з Ковеля Юлія Батенкова-Бауман здобула три срібні й одну бронзову медаль. Вона є неодноразовою чемпіонкою і призеркою чемпіонатів світу з біатлону та лижних перегонів. Спортсменці 30 років. Народилася вона 20 вересня у Сімферополі. Заслужений майстер спорту, нагороджена орденами Княгині Ольги ІІ і ІІІ ступенів. Має вищу освіту: закінчила Луцький інститут розвитку людини університету «Україна» за спеціальністю «Правознавство».