«З метою увічнення пам’яті генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, враховуючи його мужність та героїзм, незламність духу в боротьбі за незалежну українську державу та зважаючи на високий професіоналізм, зразкове виконання поставлених завдань особовим складом 831-ї гвардійської бригади тактичної авіації Повітряних сил Збройних Сил України, постановляю: присвоїти літаку Су-27 (бортовий номер 50) 831-ї гвардійської бригади тактичної авіації Повітряних сил Збройних Сил України ім’я Василя Нікіфорова», — йдеться в указі глави держави від 10 лютого 2016 року.
Трохи раніше ім’я льотчика Нікіфорова почала носити 299-та бригада тактичної авіації, що дислокується у Миколаєві. Як повідомили у медіа-центрі Центрального регіону Міноборони, участь в урочистих заходах взяли дружина покійного генерала Ольга та син Олександр.
На початку березня про безстрашного лицаря неба згадуватимуть у райцентрі Калинівка на Вінниччині. На приміщенні загальноосвітньої школи №3, де навчався Василь Нікіфоров, на його честь встановлять пам’ятну дошку. Про це кореспонденту «Голосу України» повідомив брат льотчика Іван. Усе своє життя Нікіфоров віддав військовій авіації, брав участь в АТО на Донбасі. Мав рідкісну спеціальність льотчика-снайпера. Його підкосила невиліковна хвороба. Помер Василь Нікіфоров 7 березня 2015 року у Вінниці у військово-медичному центрі. Йому було 60.

Вінницька область.

 

 

 

На знімку: урочистості з нагоди присвоєння 299-й бригаді тактичної авіації імені В. Нікіфорова.

Фото з мережі Інтернет.