Бойовики продовжують порушувати Мінські домовленості. Так, останню добу вони понад 70 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ. За даними прес-центру АТО, терористи били зі стрілецької зброї, гранатометів та мінометів по Красногорівці, Пісках, Талаківці, Майорську, Зайцевому, Авдіївці, Опитному, Мар’їнці, шахті «Бутівка». Бойове зіткнення відбулося і на маріупольському напрямку.
Ось як охарактеризував ситуацію на передовій боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район донецького аеропорту): «Останніми днями обстріли посилилися. Уже другу добу сидимо в окопах як на голках. Постійно прилітають на наші позиції «сюрпризи» — міни. Луплять сепари також зі стрілецької зброї, гранатометів. Постійно імітують штурм наших позицій — диверсійні групи нишпорять майже щоночі. Дошкуляють і ворожі снайперські групи. Росіяни приїжджають сюди, як на сафарі, відшліфовують свою майстерність. Ворог не збирається дотримуватися Мінських домовленостей, і це факт. Тому готуємося до найгіршого. На щастя, у підрозділі у нас усі живі й здорові».
Як повідомив ЗМІ речник сектору «М» Олександр Кіндсфатер, неспокійно останніми днями і на маріупольському напрямку. Зокрема, бойовики здійснили дві спроби штурму позицій ЗСУ біля Красногорівки та Гнутового. «Атаки було відбито. Обстріли велися з ПТУР, зенітних установок, гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Двічі бойовики застосовували артилерію калібру 82 мм. Є постраждалі серед особового складу ЗСУ. Кількість уточнюється», — повідомив він.
За інформацією ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати озброєння та військове майно на тимчасово окуповані території Донбасу. «Днями до залізничної станції Іловайськ прибули два ешелони з військовою технікою, 180 тонн дизельного пального та 10 вагонів із боєприпасами та матеріально-технічними засобами. До району Бокове—Платове, що біля Антрацита, прибули російські найманці. Також виявлено чергові факти застосування окупаційними військами важкого озброєння. Зокрема, гаубична батарея 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцеве), на озброєнні якої перебувають гармати «Мста-Б» калібром 152 мм, здійснювала обстріли сил АТО з-під Єнакієвого», — зазначили в прес-службі відомства.