Дорога до курортів Херсонщини для відпочивальників стане комфортнішою та дешевшою. На спільній зустрічі керівництва Генічеської райдержадміністрації та Придніпровської залізниці ухвалили рішення у липні—серпні 2016-го вдвічі збільшити кількість пасажирських поїздів на Приазов’я. Тобто щодоби на станцію Генічеськ у пік сезону відпусток прибуватиме по десять таких потягів, а до приміської станції Новоолексіївки — по двадцять. Для додаткових пасажирів на станціях встановлять біотуалети, відремонтують платформи та переходи через колії. Перший заступник Генічеської РДА Олексій Сищенко повідомив кореспонденту «Голосу України», що оголошено і конкурс на відкриття нових автобусних маршрутів.

 

Торік Генічеський район пережив чи не кращий за останнє десятиліття туристичний сезон, прийнявши понад півмільйона відпочивальників, — усі оздоровниці заповнилися по вінця, і сезон продовжили аж до кінця вересня.

Після запуску додаткових потягів курортників тут значно побільшає. Але чи вистачить на всіх місць і чи не доведеться приїжджим ночувати просто на пляжі? Місцева влада запевняє: без даху на головою не залишиться ніхто.


— Торік далеко не всі оздоровниці Арабатської стрілки відкрилися вчасно — у когось із власників після провального сезону 2014-го не було грошей, щоб підготуватися до прийому гостей, а хтось не ризикнув їх вкладати, побоюючись збитків. Тож на початку червня минулого року відкрилися всього 7 баз та пансіонатів із тих 96, які збудовані на Арабатці. Коли люди приїхали, пансіонати почали відкриватися один за одним — деякі запрацювали аж у серпні, — коментує Олексій Сищенко. — Але все одно в підсумку задіяти бізнесменам вдалося тоді трохи більше половини оздоровниць. Якщо наступного літа відкриються усі (а власники комплексів до цього вже почали готуватися), то жодних проблем із розміщенням відпочивальників не буде.


У Генічеську сподіваються, що саме в них тепер залишатимуться і ті курортники, котрі минулого року за старою звичкою все ж ризикнули поїхати до окупованого Криму — на другий бік Арабатки. Адже до високих цін на продукти та комірне у курортних зонах окупованого півострова зараз додалася ще й така сумнівна принада, як перебої зі світлом.

Херсон.