В останні дні потік вантажних автомобілів із російською реєстрацією через Закарпаття різко зменшився, але не припинився, повідомили в ОДА. 

 

За добу (з 8.00 неділі й до 6.00 понеділка) через контрольно-пропускні пункти, розташовані на Закарпатті на кордоні з країнами Євросоюзу, проїхало 11 російських фур, із них чотири — з України до держав Євросоюзу (очевидно, водії російських фур знаходять шляхи об’їзду акції з блокування), а сім — у зворотному напрямку, з Євросоюзу до України.


Голова облдержадміністрації Геннадій Москаль перед тим спрямував телеграму Прем’єр-міністру України з проханням терміново прийняти рішення стосовно транзиту російського вантажного автотранспорту через територію України. Що, як відомо, й було зроблено на засіданні уряду.


Проте, як повідомила кореспондентові «Голосу України» активістка Алла Хаятова, блокада триватиме. «І так буде до повної заборони урядом України проїзду російських каміонів нашою територією». Активісти вважають ухвалене Кабміном рішення «компромісним і половинчастим». Щодо цього вони оприлюднили відповідну заяву, в якій виклали свою позицію.

Закарпатська область.