«Згорів» ще один «міністр уряду» невизнаної республіки. Співробітники «МДБ» і «МВС» «ЛНР» затримали в Луганську свого «міністра» будівництва й ЖКГ Олексія Русакова, а також підрядника за програмою «100 будинків». Їх підозрюють у розкраданні бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Конкретно йдеться про те, що за «республіканською» програмою «100 будинків» у населених пунктах Хрящувате, Новосвітлівка, Чорнухине й Георгіївка мали побудувати «під ключ» по 25 нових помешкань, замість повністю зруйнованих у результаті обстрілів улітку 2014 року. Крім того, ще однією програмою намічено відновити дві тисячі частково пошкоджених під час воєнних дій домобудівництв. Час минув, а із усієї кількості будинків готові тільки чотири.

«Під час попереднього слідства встановлено причетність «міністра» ЖКГ до замаху на розкрадання бюджетних коштів, виділених для фінансування зазначеної програми, а також співучасті в нецільовому їх використанні й зловживанню службовим становищем, — зазначає сепаратистський ЛуганськІнформЦентр. — У цей час проводяться слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності зазначених осіб і встановлення їх корумпованих зв’язків».
Ті, хто добре знає Олексія Русакова, іронічно посміюються. За цією людиною тягнеться цілий шлейф різних махінацій, починаючи з 2000 року. Відомо, що в 2003-му Русаков працював начальником домоуправління № 22 у Жовтневому районі Луганська й був засуджений на чотири роки за ст. 367 ч. 2 КК України (недбалість, що заподіяла тяжкі наслідки), однак був амністований. Потім працював директором міського комунального підприємства «Луганськ-Сервіс-Плюс», керівником ДКП «Теплокомуненерго», пізніше став начальником управління житлово-комунального господарства Луганської міськради. На жодному пості чесністю не відрізнявся... І подався в «міністри».
Це вже не вперше, коли стосовно членів «уряду» порушують кримінальні справи. Рахунок відкрила «міністр освіти республіки» Леся Лаптєва, яка втекла в Росію з печаткою й штампом свого «міністерства» і великою сумою грошей, які «заробила» завдяки махінаціям з гуманітарною допомогою із РФ. Наступним був «міністр палива, енергетики й вугільної промисловості ЛНР» Дмитро Лямін. Цей наробив галасу! Його звинуватили в розкраданні «державних коштів і природних ресурсів, хабарах, а також у зв’язках із кримінальними авторитетами». Суми привласнених ним коштів називають різні: від 10 млн. доларів і більше. Дмитро Лямін, який мав зв’язки у найвищих колах і обплутав вуглевидобувну промисловість «ЛНР» мотузками корупції, став могутньою фігурою, завів навіть власне воєнізоване формування. Та й він «спалився».
Люди, близькі до «уряду» «ЛНР», говорять, що в республіці настали не найкращі часи. Фінансування з боку РФ поступово скорочується й власні ресурси теж. Багато підприємств «ЛНР» реєструють свій бізнес в Україні й тут платять податки, «ображаючи» республіку. А найголовніше, що в Луганську ходять плітки про те, що Росія незабаром здасть Донбас, оскільки вже не в змозі його утримувати. Іншими словами, гра закінчується. На окупованих територіях росте невдоволення бездіяльністю самопроголошеної влади. Загроза масових протестів населення на ґрунті погіршення економічної ситуації може спричинити серйозні ризики для ідей «русского мира». Тож перед членами «уряду», очевидно, тепер є одне завдання — якнайбільше накрасти й вчасно «звалити».