Пікетувати Головне управління Держземагентства та департамент агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА з’їхалися з районів до обласного центру минулого вівторка понад сто фермерів.
Протестували проти корупції. Мовляв, влада змінилася, а ситуація в АПК та, зокрема, в Держземагентстві — ні. Корупційні схеми залишилися. У руках хлібороби тримали плакати «Землю місцевим громадам», «Що змінилося, як хабарі залишилися?», «Від податкових пояснень земля краще не родить».
Сільгоспвиробники вимагали скасувати надмірну звітність та непотрібні експертизи, провести комплексну перевірку законності укладання та переоформлення земельних договорів, а також передати право розпоряджатися землями сільськогосподарського призначення та запасу, водоймами сільським радам. Так само останні повинні мати право завіряти земельну спадщину на селі.
До фермерів вийшов директор департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Коренюк, який зазначив, що готовий провести перевірку фактів корупційних схем.
Кіровоградська область.