На фронті ситуація істотно загострилася: терористи збільшують кількість обстрілів, дедалі частіше застосовуючи міномети. За даними прес-центру АТО, останню добу з гранатометів та великокаліберних кулеметів були обстріляні опорні пункти ЗСУ біля Гранітного, Новгородського, Опитного, Пісків, Авдіївки та шахти «Бутовка». В Зайцевому НЗФ, окрім мінометів калібру 120 мм, гатили з самохідної артилерійської установки.


Що відбувається нині на передовій, розповів боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації — район Горлівки): «Ситуація досить складна. Активізувалися диверсійно-розвідувальні групи. Працюють професіонали, спецназ РФ. Уночі луплять по нас з мінометів. Сьогодні зранку десь півтори години тривав обстріл. Однак тримаємося, іншого виходу у нас немає. А стосовно Мінських домовленостей і сказати нічого. У нас хлопці, знаєте, як кажуть? Діють не мінські, а мінні домовленості...»


Як повідомив учора на брифінгу спікер АП з питань АТО Олександр Мотузяник, на донецькому напрямку бойовиками по позиціях сил АТО було випущено понад 200 мін.


«Також окупанти застосували самохідні артилерійські установки. На Світлодарській дузі противник чотири рази обстріляв наші позиції, у тому числі один раз — з БМП. Найбільш запеклі бої йдуть на лінії фронту Зайцеве—Майорськ. Учора на цих рубежах здійснили понад десяток ворожих мінометних обстрілів. Крім цього, терористи застосували артилерію — 122-міліметрові САУ «Гвоздика». Також півтора десятка ворожих обстрілів позицій ЗСУ сталося південніше, поблизу населеного пункту Новгородське», — зазначив він.


За даними групи військових експертів «Інформаційний спротив», ворог продовжує накопичувати на лінії розмежування важку техніку. «У напрямку Алчевська зафіксовано ворожі «Гради», а в Дебальцеве прибув підрозділ бойовиків з бронетехнікою (8 одиниць БМП-2 і МТ-ЛБ)», — йдеться в повідомленні групи.


За інформацією ГУР Міноборони, на тимчасово окупованому Донбасі встановлено чергові факти загибелі російських військовослужбовців, які брали участь у збройному конфлікті. «15 лютого цього року з моргу м. Горлівка до РФ відправлено три цинкові труни з тілами військовослужбовців ЗС РФ, які загинули під час виконання диверсійно-розвідувальних завдань у районі населеного пункту Зайцеве», — повідомили в силовому відомстві.