Про початок технічних консультацій з європейськими партнерами та РФ з питань транзитних автомобільних перевезень оголосив під час брифінгу міністр інфраструктури Андрій Пивоварський. Офіційна позиція Києва така: блокування на території України російських фур громадськими активістами не порушує міждержавні домовленості. «Такі види блокування не є чимось, що порушує міжнародні угоди. Такі речі досить часто відбуваються навіть в тій самій Європі... у Франції, Німеччині, але не призводять до порушення міжнародного права», — зауважив міністр. Натомість дії Москви є прямою зневагою міжнародного права.

Андрій Пивоварський також повідомив, що питання з РФ про блокування транзиту вантажних автомобілів буде незабаром узгоджене. 

Проте, як прокоментував дії Москви Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, «російський підхід до виконання міжнародного права полягає в повній відмові від виконання принципів міжнародного права». Тож не дивно, що вчора з Москви надійшла інформація про цілковите припинення транзиту українських вантажівок. «У зв’язку з продовженням блокування руху російських вантажних транспортних засобів по території України з 12.00 мск 16 лютого 2016 р. на території РФ повністю призупиняється рух українських вантажних транспортних засобів, що здійснюють транзитні перевезення вантажів», — йдеться у повідомленні прес-служби мінтрансу РФ. При цьому, доставка вантажів на територію Казахстану буде продовжено, проте перевізниками інших держав.

У мінтрансі РФ заявили, що дія цих заходів триватиме до врегулювання ситуації, пов’язаної з блокуванням Україною російських вантажівок.