Проросійські бандформування не припиняють провокувати наших бійців, нехтуючи будь-якими домовленостями щодо деескалації конфлікту на Донбасі. За даними прес-центру АТО, окрім гранатометів та мінометів, останню добу окупанти застосували реактивні системи залпового вогню. Вогонь вівся з району Старомихайлівки по Первомайському та Невельському. Під мінометний обстріл терористів потрапили також наші позиції в Пісках, Красногорівці, Широкиному, Лебединському, а також неподалік Чермалика та Водяного. Неспокійно було й на луганському напрямку: неподалік Кримського та Золотого.


Яка ситуація на фронті, розповів боєць однієї із механізованих бригад ЗСУ (місце дислокації район с. Піски): «Ситуація загострилася. Посилилися мінометні обстріли. Посипають наші позиції 80 мм та 120 мм мінами. Майже кожну ніч штурмують ворожі диверсійно-розвідувальні групи. Учора, наприклад, підійшли впритул і з вигуками «Аллах Акбар!» почали лупити по нас з АГС, РПГ. На щастя, відбилися. Сепари під час бою, схоже, перебувають під «кайфом», адже знають, що тут встановлено розтяжки, та все одно лізуть. У них завдання — вибити нас із цих позицій, адже це околиці Донецька».


Як повідомив ЗМІ прес-офіцер АТО Андрій Задубінний, бойовики намагаються обстрілами спровокувати вогонь у відповідь і деморалізувати сили АТО. «Терористи виконують наказ кремлівських кураторів. Основне їхнє завдання — провести максимальне посилення бойової активності по всій лінії зіткнення із застосуванням забороненої зброї», — зазначив він.


Своєю чергою начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв’ю одному з телеканалів повідомив, що ЗСУ не заборонено відповідати на ворожий обстріл. «Я особисто всім командирам повідомив: якщо по них ведеться вогонь, рішення про вогонь у відповідь — їх особисте, це їхня компетенція», — заявив він.


Як повідомили в ГУР Міноборони, РФ продовжує постачати терористам на Донбас озброєння та військову техніку. «Встановлено, що до залізничної станції Макіївка прибув ешелон з артилерією (122 мм гаубиці Д-30), боєприпасами (40 тонн) та паливно-мастильними матеріалами (60 тонн). А до села Кумачове залізницею доправлено військову техніку: п’ять бойових броньованих машин, дві 122 мм РСЗВ «Град», два паливозаправники, два вантажні автомобілі», — зазначили в прес-службі відомства.