Єдиний спосіб покласти край п’ятирічній війні — наземна операція у Сирії. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу в інтерв’ю агенції Reuters.

 

«Якщо така операція і відбудеться, то її слід проводити спільними зусиллями коаліції, так само як і авіаудари», — наголосив Чавушоглу. За його словами, поки дане питання ще серйозно не обговорювалося.


В Анкарі уточнили, що зараз без подібних дій припинити війну неможливо, але турки поодинці не підуть на такий крок.


«Кілька країн, зокрема, ми, Саудівська Аравія та ще деякі країни Західної Європи заявили, що проведення наземної операції  необхідно», — зазначив керівник зовнішньополітичного відомства країни. Але Туреччина очікує, що дану ідею підтримають усі учасники коаліції.


У свою чергу офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер повідомив, що в американської влади немає планів зі здійснення наземної операції проти бойовиків терористичної угруповання «Ісламська держава».

Тонер також зазначив, що стратегія США не змінилася і, як і раніше, полягає в завданні ударів з повітря і підтримці місцевих сил.


Тим часом уряд Сирії дозволив ООН доставити гуманітарну допомогу в райони, які перебувають в облозі. Підготовка гуманітарних конвоїв уже розпочалася. Найближчими днями їжу, ліки та предмети першої необхідності відправлять до семи міст у провінціях Ідліб і Дамаск.