ВИСТАВКА

 

 

Дитині важко підібрати слова для висловлення своїх емоцій. Але біль вона відчуває не менше, ніж дорослі, і для сповіді їй достатньо олівця. Щоб дорослі знали — як на них вплинула війна, що вона заклала в їхні душі?

Відповіді на ці запитання можна отримати, переглянувши малюнки дітей на виставці «Мир та війна очима дітей Донбасу», яку розгорнуто у Верховній Раді. Волонтери «Відновлення Донбасу» провели серію виставок в різних регіонах країни. Їх головна мета — познайомити маленьких громадян Донецької та Луганської областей з однолітками інших регіонів, побудувати діалог між ними, зробивши їх спілкування запорукою єдності та джерелом внутрішніх сил для подолання складнощів, котрих сьогодні зазнає Україна.


«Війна, на жаль, стала частиною життя дітей, народжених на Донбасі, — суворою дійсністю, яку багато з них переживають й нині. Але маємо пам’ятати, що хоча діти й живуть у нашому «дорослому» сьогоденні, мине час, і ми житимемо в їхньому «дорослому» майбутньому. Саме в руках дорослих — припинення насильства та зміна свідомості молоді. Об’єднаймося і тоді пануватиме мир! Заради наших дітей — нашого майбутнього!» — наголосила керівник громадської ініціативи «Відновлення Донбасу» Олена Петряєва.

 

Учасники виставки Ганна та Микола Гапонюки (10 і 6 років).

Фото Сергія КОВАЛЬЧУКА.