Удача виявила прихильність до гостей

Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 17 лютого.
«Рома» (Італія) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:2. Голи: Роналду, 57, Гесе, 86.
«Рома»: Щесний, Флоренці (Тотті, 87), Манолас, Рюдігер, Дінь, П’янич, Венкер (Де Россі, 77), Салаг, Наїнгголан, Ель Шаараві (Джеко, 64), Перотті. Тренер — Лучано Спалетті.
«Реал»: Навас, Карвагаль, Рамос, Варан, Марсело, Модрич, Кроос, Іско (Ковачич, 64), Гамес Родрігес (Гесе, 82 ), Бензема, Роналду (Каземіро, 89). Тренер — Зінедін Зідан.
Рефері — Павел Краловець (Чехія).
Рим. «Стадіо Олімпіко».      55 612 глядачів. 12 градусів.
Для зіркового в минулому нападника «Реала» Зідана відбувся дебют в єврокубках, але вже в ролі наставника королівського клубу. І досить удалий: його підопічні перемогли і головне — не пропустили.
— Ми знали, що буде складно, але боролися і тепер, після закінчення матчу, задоволені собою. «Рома» чинила тиск, але це нормально, адже йдеться про матч Ліги чемпіонів. Щодо Кріштіану Роналду, то він провів приголомшливий матч, як і інші гравці нашої команди, — сказав наставник «вершкових».
«Рома» зіграла на своєму рівні: завзято і старанно. Був момент, коли за рахунку 0:1 чеський рефері міг призначити пенальті у ворота «Реала». Але з якихось причин не зробив цього. Одне слово, впали римляни на своїй території. І, зрозуміло, на «Сантьяго Бернабеу» у Мадриді їм особливо ловити нічого.

***

«Гент» (Бельгія) — «Вольфсбург» (Німеччина). 2:3. Голи: Дракслер, 44, 54, Крузе, 60, Кумс, 80, Кулібалі, 89.
«Гент»: Селс, Асаре, Мітрович, Нільсен, Деягере, Кумс, Нету, Фокет, Мілічевич (Сайєф, 61), Саймон (Маттон, 60), Депуатр (Кулібалі, 80). Тренер — Гейн Вангазебрук.
«Вольфсбург»: Кастеелс, Родрігес, Данте, Кноге, Юнг (Шюррле, 45+4), Дракслер, Густаво, Треш, Вієйрінья (Шефер, 80), Арнольд, Крузе (Путаро, 90+5). Тренер — Дітер Геккінг.
Рефері — Свейн Моен (Норвегія).
Гент. «Геламко Арена». 19 978 глядачів. 0 градусів.
«Вольфсбург» вважався фаворитом у протистоянні з «Гентом». І матч це тільки підтвердив. «Вовки» тричі засмутили «буйволів», котрі оборонялися досить строго і зробили заявку на підсумковий успіх у протистоянні. Втім, завдяки зусиллям бельгійців у кінцівці зустрічі інтрига все-таки не вмерла.
Німці, повівши в рахунку 3:0, віддали територію суперникові й почали грати на відбій. За що й поплатилися. «Гент» відіграв два м’ячі й зберіг якийсь шанс на вихід до чвертьфіналу.

На прощання здолали норвежців

Київські динамівці провели завершальний контрольний матч на другому підготовчому зборі в Іспанії.
Марбелья. «Динамо» (Україна, Київ) — «Стремсгодсет» (Норвегія, Драммен). 2:1. Голи: Ярмоленко, 60, Гусєв, 77 (п) — Кастраті, 72 (п). На 43-й хвилині норвежець Педерсен не реалізував пенальті (воротар).
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка (Петрович, 78), Ярмоленко (Яковенко, 64), Гармаш (Буяльський, 60), Буяльський (Сидорчук, 33), Гонсалес (Гусєв, 70), Теодорчик (Яремчук, 71).

Подвійний тріумф

Туреччина. 17 лютого. Львів’яни зіграли одразу два контрольні поєдинки з різними суперниками. І обидва виграли.
«Карпати» (Україна, Львів) — «Кизил-Жар» (Казахстан). 5:0. Голи: Кожанов, 14, Гуцуляк, 27, Завійський, 32, 45, Кравець, 81.
«Карпати» — «Норшелланд» (Данія). 3:2. Голи: Мірошниченко, 51, Карноза, 55 (п), Бланко-Лещук, 68 — Костевич, 71 (у власні ворота), ще один м’яч данці забили на 81-й хвилині.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.