На фронті російсько-терористичні війська під час обстрілів стали активно застосовувати артилерію, заборонену Мінськими домовленостями. Найбільша ескалація спостерігається в зоні від Мар’їнки до Зайцевого — увесь західний і північно-західний кут зони АТО.

За даними нашої розвідки, на тимчасово окупованих територіях Донбасу посилюється угруповання збройних сил Росії. Країна-агресор продовжує перекидати в ці райони особовий склад ЗС РФ, паливно-мастильні матеріали, техніку і продовольство. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ГУР Міноборони України.
Учора перший з початку року і 49-й за весь період війни путінський «гумконвой» вдерся на територію України. Непрошений караван зі ста фур, за версією МНС Росії, везе «для мешканців Донецької та Луганської областей понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, серед яких продукти харчування, навчальна література й пожежно-технічне майно». Там стверджують, що всі митні процедури на пунктах пропуску здійснювалися в присутності представників митної і прикордонної служб України.
Це не підтверджують у Держприкордонслужбі України. Згідно з повідомленням прес-служби відомства, переміщення «гумконвою» відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного і вітчизняного законодавства. Усі вантажівки були заповнені лише на третину. При цьому в ноті МЗС РФ не були зазначені книги, промислові електростанції й генератори, будівельні електроінструменти. У Держприкордонслужбі зазначили, що м’ясні й рибні консерви з російської «посилки» виявилися протермінованими, а на коробках з тушонкою було маркування «крихкий вантаж»...
Відзначимо, після появи на нашому сході кремлівських «гумконвоїв» у зоні бойових дій спостерігається активізація гібридних формувань. Цілком імовірно, путінські «каравани» доправляють бойовикам зброю, боєприпаси, провізію тощо.