Сьогодні Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман із офіційним візитом відбув до Брюсселя. Згідно з програмою, передбачається його зустріч із Президентом Європейського Парламенту Мартіном Шульцем та участь у засіданні Комітету в закордонних справах. У рамках візиту очільник нашого парламенту поспілкується з новообраним президентом Комітету регіонів ЄС, керівництвом Федерального Парламенту Бельгії та членами групи «Друзі європейської України», створеної в Європейському Парламенті.
Цими днями планують провести інавгураційне засідання Парламентського комітету асоціації, створення якого передбачено статтею 467 Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Тож делегацію українських парламентаріїв, яка також перебуває у Брюсселі, очолив новообраний співголова комітету Остап Семерак. Відкриють зібрання Голова Верховної Ради Володимир Гройсман та Президент Європейського Парламенту Мартін Шульц.
Порядком денним передбачено обговорення політичної та безпекової ситуації в окремих регіонах Донецької та Луганської областей і впровадження реформ у нашій країні в контексті імплементації Угоди про асоціацію. За результатами засідання ухвалять заключні заяви та рекомендації, передані до ради асоціації Україна — ЄС, повідомляє прес-служба Верховної Ради.