В Раді Європи привітали звернення Президента України Петра Порошенка щодо необхідності швидкого і ефективного реформування прокуратури. Таку інформацію розміщено на офіційному сайті організації.

 

«Це твердий стимул для швидких і значимих кроків у напрямі виконання одного із зобов’язань, які Україна взяла на себе при вступі до РЄ: перетворення прокуратури на сучасну службу, яка функціонує незалежно, відповідно до законності, переслідує політику нульової терпимості до корупції і користується громадською довірою», — йдеться у заяві. Водночас Рада Європи повторила, що надає довгострокову підтримку для реформування даного відомства.


Очевидно, що і в Європейському Союзі стежать за подіями в Україні та уряді. Про це свідчить заява ЄС, яку озвучила речник Єврокомісії Майя Косьянчич. Євросоюз наполягає на необхідності продовження реформ у країні, включаючи протидію впливу олігархів на політиків, повідомляє Укрінформ.


Висловлюючи думку спільноти щодо заслуховування та рішень у Верховній Раді стосовно діяльності уряду Майя Косьянич сказала: «ЄС ретельно відстежує події цього тижня на пленарній сесії Верховної Ради. За такого критичного стану справ дуже важливо, щоб політичні лідери країни продовжили зосереджуватися на важливій роботі із подальших реформ».


Водночас глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив сподівання, що українські політики знайдуть в собі сили і домовляться якнайшвидше подолати політичну кризу в країні. «А без дієздатного уряду зробити це неможливо», — сказав він.