А за годину до вечірнього засідання Президент України Петро Порошенко звернувся до народних депутатів з проханням ухвалити останні кілька законів, які відчиняють двері українцям для безвізових поїздок до країн Євросоюзу. «Вихід із парламентсько-урядової кризи потребує швидких і рішучих дій, але ця криза жодним чином не повинна перешкоджати європейській інтеграції України», — наголосив глава держави. Суть так званих безвізових законів, за його словами, не в красивій назві, а в ефективному антикорупційному змісті.

«Прошу вас, як давно радять нам європейці, грати за правилами Євросоюзу, а не гратися з правилами», — закликав Президент.

Крім того, Петро Порошенко нагадав, що у ці дні країна відзначає річницю перемоги Революції Гідності і роковини вбивства Героїв Небесної Сотні кривавим режимом. «Слідство у цих справах зібрало доказову базу, і є юридичні підстави карати винних. Тому прошу вас саме сьогодні (четвер. — Ред. ) ухвалити ще два закони. Один із них має відкрити шлях до заочного судочинства над організаторами жахливих нелюдських злочинів проти учасників Революції Гідності. Другий — повернути до бюджету награбоване організованим злочинним угрупованням Януковича і використати цей ресурс на зміцнення обороноздатності країни», — йдеться у зверненні.