Майдан для багатьох людей у світі став символом боротьби добра і зла. Кілька подій-знаків передвіщали те, що антинародна кримінальна влада Януковича в Україні довго не втримається.


Скажімо, у лютому 2010 року під час інавгурації перед Януковичем зачиняються двері до Верховної Ради. А за кілька місяців, у травні, від пориву вітру біля меморіалу загиблим воїнам на нього падає траурний вінок.


Вірить хтось чи ні, але чимало знаків передвіщало і перемогу Революції Гідності, яка розпочалася на велике церковне свято Архістратига Михаїла, покровителя Києва. Під час кожного недільного віче небо над Майданом завжди прояснювалося. Перші масові зіткнення на Грушевського відбулися у день Хрещення Господнього. Коли активістів у мороз почали поливати з водометів, вони кричали: «Водохреще!». У День соборності України сталися перші вбивства протестувальників на вулиці Грушевського. Революційна зима видалася безсніжною, сніг падав кілька разів і саме тоді, коли потрібен був новий матеріал для будівництва барикад. Коли на Грушевського палили шини, то вітер дув у бік «беркутівців», які задихалися від їдкого диму.


Ще одним знаком перемоги стала Біблія, яку знайшов після 20 лютого на спаленому Майдані активіст Віталій Мороз з друзями. На ній лише обвуглилися краї, але Свята Книга була майже неушкодженою. Цікаво, що сотник Володимир Парасюк, який зі сцени закликав іти у новий наступ до адміністрації Президента, щоб нарешті вигнати Януковича, родом із села Майдан на Львівщині. Багато хто пам’ятає, як під час молитви за Україну Папа Римський Франциск із двома дітьми випустив двох білих голубів. На них одразу напали чайка і ворон. Ці птахи вважаються символами моря і землі. Тож виходить, що вони передрікали анексію Криму і війну на сході. Штурм Донецької обладміністрації розпочався у день Благовіщення, коли ходять до церкви, а не починають війну, в якій українці обов’язково переможуть — такі небесні знаки.


Вл. інф.