На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час нагородження поранених активістів Євромайдану. «Для кожного з нас Революція Гідності — важлива, яскрава і, можливо, найбільш трагічна частина нашого життя. 18—20 лютого — найскладніший її період. Але це була наша рішучість і віра в те, що ми побудуємо справедливу європейську державу. Я хочу подякувати кожному з вас за подвиг, за величезну самопожертву в ті дні», — наголосив Президент. 

Водночас, глава держави наголосив на тому, що парламентсько-урядова криза не повинна зашкодити рухові українського народу до Європейського Союзу. «Криза не повинна зупинити процес, за який заплачено таку ціну, в який вкладено стільки зусиль. Щоб українці отримали чергову ступінь свободи — вільно подорожувати світом. Щоб український паспорт — біометричний, новий — шанували», — сказав Петро Порошенко. Він також наголосив: закони з «безвізового пакета» потрібні для того, «щоб встановити європейські правила боротьби з корупцією всередині країни», повідомляє прес-служба Президента.

Високі державні відзнаки з рук глави держави отримали 16 Героїв Майдану. Всього ж за обстоювання європейського вибору країни, мужність і патріотизм нагороджено 90 активістів Євромайдану.
Учасники зустрічі вшанували пам’ять усіх загиблих українців хвилиною мовчання.