Львівське видавництво «Апріорі» зробило прекрасний подарунок українській малечі, надрукувавши книгу «Олена Пчілка — дітям» (на знімку). Її упорядниками стали головний хранитель Волинського краєзнавчого музею Наталія Пушкар і завідувач Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки Віра Комзюк.

—Видавництво доручило нам підібрати твори для цієї книги й ілюстрації, написати вступну статтю, — розповідає Наталія Пушкар. — У п’яти розділах видання розміщено вірші, оповідання, казки, фольклорні записи Олени Пчілки, байки. До кожного розділу ми подали короткі епіграфи з творів письменниці. Такого не було в попередніх виданнях. Особливо красивою книжку зробили ілюстрації київської художниці Лариси Іванової. Для оформлення також були використані візерунки Олени Пчілки з її альбому. Наклад книги — три тисячі примірників. Видавництво планує надіслати частину тиражу в Колодяжне для реалізації під час науково-краєзнавчої конференції до 145-річчя від дня народження Лесі Українки, яка відбудеться тут 24—25 лютого.
Зауважимо: окрім акварелей Лариси Іванової книга ілюстрована також портретами Олени Пчілки у різні періоди життя, портретом її геніальної дочки Лесі Українки, видами Колодяжненського музею.

Волинська область.

Фоторепродукція автора.