Нещодавно ліцей невеличкого французького міста Ферне-Вольтер проводив свою шосту Модель ООН — FerMUN. Понад 600 учасників представили 18 країн. 


У міжнародній конференції взяла участь і делегація з України у складі вчительки французької мови Світлани Гасяк та одинадцяти-класників із селища Млинів Рівненської області Андрія Місюрина, Валерії Яворської, Назарія Приступи (на знімку). Цікаво, що торік це учнівське тріо побувало на міжнародній конференції у Греноблі.

 


Цьогорічні пріоритети конференції — підвищення обізнаності учнів стосовно міжнародних проблем, які турбують держави та народи світу. Юні делегати намагалися відшукати паростки позитивних змін, необхідних людству задля миру і безпеки у світі, а також шляхи сприяння його стабільному розвитку. Учні-дипломати працювали в комітетах та інших робочих органах моделі ООН: Валерія — в економічній і соціальній раді моделі ООН, Андрій — у моделі виконавчої ради Африканського союзу, Назарій — у моделі виконавчого комітету верховного комісара ООН у справах біженців.


FerMUN — двомовна конференція, де робочими є французька та англійська мови. Для тих, хто володіє лише однією, допомагали перекладачі з числа учнів.


Поїздка за кордон змінила погляди учнів на світ та життєві орієнтири. Гра «Модель ООН» розвиває лідерські якості, ініціативу, здатність формувати стосунки з людьми із альтернативними думками, вчить мистецтва ведення переговорів, публічних виступів.


Млинів Рівненської області.


Фото надано українською делегацією.