Два роки тому, 20 лютого 2014-го, в Києві від снайперської кулі загинув 26-річний Олександр Храпаченко з Рівного. Він був активістом Євромайдану, театральним режисером-початківцем. Зробив декілька театральних постановок. Знявся у фільмі «Воскресіння», де зіграв роль солдата, який повернувся з війни. Нині образ Героя Небесної Сотні на кіноекрані. Про Олександра Храпаченка французький режисер Еммануель Графф зняв півторагодинний документальний фільм.

 

За сюжетом стрічки головна героїня, Олександрова подруга, через рік після його смерті вирішує знайти всіх, хто його знав. З цією метою приїздить у Рівне, відвідує родину Сашка, місця, де він бував, його друзів.

 

 

Водночас шукає відповідь на філософське питання:  чи не була марною його смерть? На прикладі особистої долі Олександра Храпаченка показано українські реалії з їх героїзмом, звитягами, болями та ненавистю. Сам же Олександр на афіші фільму постає таким, яким його зображували після смерті, — з крильми, готовим захистити інших і готовим до польоту. Звідтіля й назва кінострічки «Саша, крила на Майдані» (на знімку).


Зйомки фільму тривали у 2014—2015 роках у Рівному, Києві та Меці (Франція). До других роковин від загибелі Героя України з’явився трейлер кінострічки, а її презентаційний показ у Рівному очікується на початку весни.

Млинів 
Рівненської області.