Співробітникам СБУ вдалося вберегти мешканця Луганської області від втягнення в шпигунську антиукраїнську діяльність.

20-річний мешканець прикордонного селища Мілове в особистих справах перебував у сусідньому російському селищі Чертково, де його затримав наряд прикордонної служби ФСБ РФ для з’ясування законності перебування на території Російської Федерації. Хлопця доправили до відділення прикордонної служби і примусили написати пояснення щодо обставин перебування на території суміжної держави. Потім стали вимагати інформацію щодо відомих йому представників правоохоронних та спеціальних служб України. Після відмови надати такі відомості молодика почали бити та застосовувати електричний струм. Коли міловчанин був остаточно зломлений, йому запропонували співпрацю з іноземною спецслужбою. Вона полягала в збиранні та наданні інформації про місця дислокації, переміщення та озброєння підрозділів ЗСУ в Міловському районі.
Повернувшись до України, хлопець звернувся до лікарні, де засвідчив завдання йому тілесних ушкоджень і отримав медичну допомогу. До виконання розвідувального завдання росіян він так і не взявся, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби.
У СБУ відзначають, що такі випадки не є поодинокими. Спецслужби суміжної держави намагаються використовувати наших співгромадян з розвідувальною метою, не зупиняючись навіть перед застосуванням жорстоких насильницьких методів впливу.

Луганська область.