На тлі посилення обстрілів з боку бойовиків російсько-терористичні війська на Донбасі чинять дії, які можуть свідчити про підготовку наступу (або імітацію) на низці ділянок. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук. За його словами, противник активно проводить розвідку. Помічено зосередження сил і засобів бойовиків одразу на кількох ділянках і напрямках у зоні АТО. До тактичних груп терористів, розташованих близько до переднього краю, перекидаються боєприпаси.

«Водночас серед бойовиків «ДНР» і «ЛНР», а також серед населення в низці населених пунктів, розташованих біля лінії зіткнення (Горлівка, Дебальцеве, Донецьк, Докучаєвськ та ін.) активно поширюються чутки про «швидкий наступ» російсько-терористичних військ», — інформує Тимчук. За його словами, «сарафанне радіо» гібридів озвучує дату «20 лютого». Разом з тим формат масованого поширення чуток і той факт, що відразу в багатьох населених пунктах мусуються ті самі посилання, може свідчити про сплановану інформаційну операцію...
За інформацією Головного управління розвідки МО України, під час останнього візиту помічника президента РФ Владислава Суркова на Донбас (а московський куратор приїжджав до бойовиків з інструкціями вже двічі за цей місяць) розглядалося питання про поновлення бойових дій. За словами представника ГУР Вадима Скибицького, «основною метою таких дій російських окупаційних військ вважається вихід на адміністративні кордони Луганської і Донецької областей».
Крім того, під час візиту Суркова обговорювалося питання участі структур ФСБ РФ у дестабілізації ситуації у Харківській, Запорізькій та інших областях України.
Представник розвідки зазначив, що активізація бойових дій проросійських військ пов’язана саме з візитами московських керівників. Як правило, у цей період посилюються обстріли, збільшується їх кількість, посилюється розвідувальна діяльність.
Так чи інакше, у штабі АТО стверджують: ЗСУ перебувають у повній бойовій готовності.