Шоста позачергова сесія Сєверодонецької міськради припинила повноваження міського голови Валентина Казакова. По суті, такий результат був прогнозований. Раніше депутат міськради від БПП «Солідарність» Сергій Самарський попереджав, що Опозиційний блок, підтримуваний «демократичними тітушками», вирішив скинути Казакова й у крісло керівника міста посадити свою людину. Прогноз підтвердився. Питання про перебування Казакова на посаді міського голови було поставлено на порядок денний і проголосовано. При цьому ніякого обговорення дій або бездіяльності Казакова не було. Депутати обмежилися лише зачитуванням проекту рішення. Сам міський голова на сесії не був присутній через хворобу. З 36 депутатів зареєструвалися тільки 27. У голосуванні взяли участь 15 депутатів із фракції партії «Опозиційний блок», 7 депутатів з депутатської групи «Сєверодонецьк європейський» і по одному з Радикальної партії й БПП «Солідарність». 24 депутати проголосували за припинення повноважень міського голови. Проти такого рішення виступила депутат від «Самопомочі» Олена Нежельська. Якщо вважати, що закон про місцеве самоврядування дає міському голові усі права депутата, то виходить, що дві третини голосів не набирається. Депутат Нежельська написала заяву в прокуратуру, назвавши такі дії «захопленням влади насильницьким шляхом».

На цій само сесії обрали секретаря міськради. Ним став представник Радикальної партії Григорій Пригеба. Свого часу він очолював Лутугинську райдержадміністрацію, громадську організацію «Народний фронт Луганщини», обирався членом штабу національного опору Луганщини під час Євромайдану. Колишнього секретаря міськради Ігоря Буткова Валентин Казаков звільнив 20 січня. Мотивом такого рішення стала та обставина, що Бутков замішаний у корупційних схемах. У свою чергу скривджений Ігор Бутков намагався організувати в міській раді процес недовіри Сєверодонецька. І, швидше за все, у нього це вийшло. За неофіційною інформацією, Валентин Казаков не згоден із рішенням сесії й оскаржуватиме його  в суді. До речі, уже почався розподіл портфелів, і на місце градоначальника претендує ще один представник Радикальної партії. Примітно, що в складі міськради представників цієї партії всього два.

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука вважає, що рішення про дострокове припинення повноважень міського голови Сєверодонецька Валентина Казакова й обрання секретарем міськради Григорія Пригеби депутати міськради прийняли з порушенням закону й регламенту. Те, що трапилося, він назвав «спробою чергового перевороту в місті Сєверодонецьку» і висловив упевненість, що ці рішення будуть оскаржені в суді.

Луганська область.