Минулої неділі було знято блокаду на всіх контрольно-пропускних пунктах Болгарії та Греції. На той час черги на деяких з них сягнули 60 кілометрів з болгарського боку і 50 — з грецького. 

 

В них стояли фури не тільки з болгарською реєстрацією, а й румунською, турецькою, українською. Болгарський Червоний Хрест визначив ситуацію, що склалася у прикордонній зоні, як «гуманітарну кризу». Активісти організації на болгарській території підвозили водіям бутерброди, воду, засоби гігієни, а от на грецькій — ті, хто перебував у черзі, були позбавлені всього цього. Навіть коли болгарському водієві, який очікував проїзду через кордон у Греції, стало зле, «швидка допомога» приїхала не з грецької лікарні, а з болгарської.


До обіду понеділка черги з двох боків болгарсько-грецького кордону скоротилися наполовину, але ніхто в Греції не дає гарантії, що фермери в будь-який момент не перекриють під’їзди до КПП знову. Чимало болгарських підприємців, які зазнали за час блокади величезних збитків, мають намір подавати в грецькі суди позови щодо їх відшкодування.