З 20 лютого розпочався робочий візит Першого заступника Голови Верховної Ради України Андрія Парубія до Канади і США, де він перебуватиме до 27 лютого цього року.


Програмою робочого візиту передбачено зустрічі у Палаті представників та Сенаті парламенту як на рівні комітетів, так і з ініціативною групою дружби з Україною, котру координуватиме депутат парламенту Канади Борис Вжесневський. Також Андрій Парубій планує зустрітися з Головою комітету із закордонних справ та міжнародної торгівлі Сенату Канади — сенатором Рейнел Андрейчук та з лідерами української громади з Конгресу Українців Канади Павло Гродом і Ліги Українців Канади Орестом Стеців.


Учора Перший заступник Голови Верховної Ради України Андрій Парубій виступив у Школі міжнародних відносин університету Торонто. Візит до Вашингтону має на меті обговорення проектів парламентської співпраці, питань національної безпеки та допомоги Україні. Плануються зустрічі з Групою дружби з Україною у Палаті представників (конгресменами Сандором Левіном і Марсі Каптур) та Сенаті Конгресу США, а також з урядовцями та лідерами української спільноти США.


Також Андрій Парубій планує взяти участь у закритих семінарах у провідних аналітичних центрах, а також виступити у рамках конференції «Оцінка російської політики в «близькому зарубіжжі»: Україна, Молдова, Грузія, Азербайджан, Балтика, Канада, Скандинавія».


Прес-служба апарату Верховної Ради України.