Ситуація на фронті продовжує загострюватися, незважаючи на заяву міністра закордонних справ Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайєра, що зустріч «нормандської четвірки» на рівні глав МЗС, яка відбудеться в Парижі 3 березня, буде основною в урегулюванні ситуації на Донбасі. Щодня в штабі АТО повідомляють про десятки обстрілів, які терористи ведуть по позиціях ЗСУ. Так, останню добу бойовики відкривали вогонь із 82-міліметрових та 120-міліметрових мінометів, танків, гранатометів, зенітних установок та озброєння БМП.

Яка нині ситуація на передовій, розповів один із бійців ЗСУ (місце дислокації район Мар’їнки):
«Обстріли тривають. Здебільшого це відбувається вночі. Бойовики луплять з артилерійських гармат і великокаліберних кулеметів. До ворожих позицій приблизно 150 метрів. Одразу після обстрілу йдуть у наступ ворожі диверсійні групи. У нас з ними щоночі запеклі бої. Працюють професіонали. Днями вдалося знищити декількох. На жаль, є втрати й у нас. Від кулі снайпера загинув наш побратим. За нашою інформацією, у бойовиків завдання —відбити наші позиції. Однак ми готові до можливих провокацій».
Як повідомив учора ЗМІ прес-офіцер сектору «Б» Євген Романов, найгарячіше останню добу було на донецькому напрямку. «Найбільше напруження тривало навколо донецького аеропорту, також були обстріляні наші позиції поблизу Авдіївки, Майорського, Зайцевого. Використовувалися міномети калібром 120 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецька зброя», — зазначив він.
Крім того, Є. Романов повідомив, що українські військові зустрілися з членами Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ після ворожих обстрілів зі ствольної артилерії в Зайцевому. За його словами, спостерігачі фіксують усі випадки порушення перемир’я.
За інформацією ГУР Міноборони, бойовики на Донбасі продовжують нарощувати кількість техніки. Зокрема, днями встановлено нові факти прибуття з території Російської Федерації особового складу, бойової техніки, боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів. Так, до населеного пункту Красний Луч прибуло майже 70 російських військовослужбовців. До Іловайська — залізничний ешелон з мінами калібром 82 і 120 мм, боєприпасами до танків та стрілецькою зброєю (200 тонн), паливно-мастильними матеріалами (180 тонн).
Також розвідка доповідає про чергові втрати військовослужбовців РФ в зоні АТО. «Унаслідок непрофесійного поводження з мінно-вибуховими пристроями загинуло двоє саперів зі складу 7-ї окремої мотострілецької бригади 2 АК (Дебальцеве), — зазначили в прес-службі відомства.