Гості на легке життя не сподіваються

Футбол. Англійський клуб «Манчестер Сіті» ще ввечері в понеділок прилетів до Києва на перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів проти «Динамо».
Наставник гостей Мануель Пеллегріні, спілкуючись з представниками ЗМІ, зокрема, сказав:
— Якщо ми думатимемо, що в Києві нам буде легко, то для нас усе може обернутися провалом. Те, що матч на НСК «Олімпійський» відбудеться з глядачами, — добре. Грати в футбол за порожніх трибун, либонь, найстрашніше, що може бути.
До столиці України тренер взяв таких гравців: воротарі — Гарт, Кабальєро, Райт, Ганн; оборонці — Санья, Сабалета, Демікеліс, Компані, Мангаля, Отаменді, Коларов, Кліши; півоборонці — Туре, Режес, Фернандіньйо, Ману Гарсія, Стерлінг, Сільва, Баркер; нападники — Ігеаначо, Агуеро.
У цьому переліку троє гравців із молодіжної команди «Манчестер Сіті». Ідеться про вінгера Брендона Баркера, півоборонця Мануеля Гарсію і воротаря Ангуса Ганна.
Гарсія і Баркер у нинішньому сезоні брали участь відповідно в трьох і одному матчі за першу команду «містян». А Ганн не потрапляв навіть до заявки основи.
Гості вчора провели тренування на полі НСК «Олімпійський», а Мануель Пеллегріні провів традиційну передматчеву прес-конференцію.
Сьогоднішній поєдинок, котрий розпочнеться о 21:45, обслуговуватиме іспанська бригада арбітрів. Рефері — Антоніо Матеу Лаос, помічники — Пау Себріан Девіс, Роберто дель Паломар, четвертий рефері — Рауль Кабанеро, додаткові помічники — Гесус Гіль Мансано, Карлос Гомес.

Президент з тренером... не спілкується

Контрольний матч на тренувальному зборі в Туреччині. «Дніпро» (Україна, Дніпропетровськ) — «Бейджин Конгу» (Китай). 3:1.
Рахунок відкрили суперники нашого клубу (17). У дніпропетровців відзначилися: Шахов, 38, 39, Селезньов, 60.
«Дніпро»: перший тайм — Кучер, Адамюк, Гуйє, Чигринський, Матос, Ротань, Лучкевич, Політило, Шахов, Матеус, Зозуля; другий тайм — Баштаненко, Піко, Дуглас, Федецький, Томечак, Політило, Назаренко, Назарина, Руїс, Гама, Селезньов.
Власник «Дніпра» Ігор Коломойський не спілкується з тренером команди Мироном Маркевичем. Про це заявив сам Мирон Богданович у коментарі одному з вітчизняних телеканалів:
— З президентом клубу ми не спілкуємося взагалі. Я тільки можу щось дізнатися від Євгена Селезньова. У мене таке трапляється вперше в тренерській кар’єрі. Але добре, що хоч Селезньов розповідає, як житимемо далі. Наскільки мені відомо, президент клубу протягом двох місяців закриє усі наші борги...

Поєдинок не дограли

Матч на турецькому зборі між клубами «Сталь» (Дніпродзержинськ) і казахстанським «Ордабаси» (Шимкент), як повідомила прес-служба нашого клубу, було припинено на 42-й хвилині. На момент зупинки українці вели в рахунку 1:0 (забив Каленчук).
Пропущений гол і вилучення оборонця «Ордабаси» негативно вплинули на перебіг поєдинку. Почастішали стики, грубі порушення, будь-яке суддівське рішення не на користь шикментців супроводжувалося емоційними претензіями. Щоб уникнути ескалації конфлікту, тренер «Сталі» нідерландець Ерік ван дер Меєр вирішив достроково завершити зустріч.
Казахстанський портал Sports.kz описав інцидент інакше: «За рахунку 1:0 на користь українського клубу за три хвилини до закінчення першої половини рефері не призначив пенальті у ворота дніпродзержинців, після чого почалася бійка і наставник «Сталі» забрав команду з поля».

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.