У понеділок до канцелярії уряду Болгарії надійшла бандероль без зворотної адреси. Вміст конверта перелякав співробітниць — у ньому виявилися куля, фотографія прем’єра й погроза на його адресу, складена з вирізаних із газетних заголовків літер.


Перед журналістами прем’єр підтвердив одержання незвичайної бандеролі з погрозами вбивства. Він заявив, що не здивований цьому після того, як конфіскував у контрабандистів три мільярди левів (майже 1,7 мільярда доларів), звільнив кількох високопосадовців і скасував державні замовлення в сумнівних фірм. «Коли вживаєш таких непопулярних дій, завжди можна очікувати відповідних ударів. Це сталося не вперше і не востаннє. Тому не хочу обговорювати цей випадок і закликаю вас не звертати на нього уваги, оскільки мені не дуже приємно його коментувати», — сказав Бойко Борисов журналістам.


Трохи раніше того самого дня прем’єр за різні порушення, у тому числі й фінансової дисципліни, відправив у відставку главу державного агентства у справах біженців Ніколая Казакова. А минулого тижня скасував результати тендера на будівництво автомагістралі, який виграли фірми, що належать мільярдерам.

 

Спецслужби почали розслідування цього інциденту.