Учора на площі Свободи в Харкові пройшов інструктаж особового складу груп швидкого реагування патрульної поліції за участю Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

 

Міністр МВС заявив, що відтепер патрульна поліція працюватиме не тільки в Харкові, а й в області. Групи швидкого реагування вже були протестовані в десятьох районах України й, зокрема, у Нововодолазькому районі Харківської області. Слідчо-оперативні групи виїжджатимуть у п’ять разів менше, бо вечірні та нічні виклики візьмуть на себе групи швидкого реагування.


Посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський висловив упевненість, що нова поліція може довести, що служити для країни — це нове життєве завдання для її представників. «Євросоюз стоїть на боці України, допомагає фінансово, щоб вона була сильною державою», — сказав він.


Після офіційної церемонії А. Яценюк і А. Аваков дали короткий брифінг для преси.

Харків.

ДО РЕЧІ

 

У ніч на 23 лютого в Харкові сталася резонансна ДТП. Як повідомили в прес-службі патрульної поліції, почалося все з того, що патрульні помітили автомобіль Toyota Camry, який рухався Московським проспектом, значно перевищуючи швидкість. Почалося переслідування. «У ході переслідування водій Toyota, перебуваючи разом з пасажиром у стані алкогольного сп’яніння, не впорався з керуванням і допустив зіткнення зі стовпом, у результаті чого, на жаль, загинув», — сказано в офіційній заяві.