Футбол. Ліга чемпіонів. 1/8 фіналу. Перші матчі. 23 лютого.


«Ювентус» (Італія, Турин) — «Баварія» (Німеччина, Мюнхен). 2:2. Голи: Мюллер, 43, Роббен, 55, Дібала, 63, Стураро, 76.


«Ювентус»: Буффон, Лігтштайнер, Барцальї, Бонуччі, Евра, Куадрадо, Гедіра (Стураро, 69), Маркізіо (Ернанес, 46), Погба, Дібала (Мората, 75), Манджукич. Тренер — Массіміліано Аллегрі.


«Баварія»: Нойєр, Лам, Кімміг, Алаба, Бернат (Бенатія, 74), Відаль, Роббен, Алькантара, Мюллер, Коста (Рібері, 84), Левандовський. Тренер — Госеп Гвардіола.


Рефері — Мартін Аткінсон (Англія).


Турин. Стадіон «Ювентус». 


41 332 глядачі. 7 градусів.


Сюжет зустрічі — шикарний. Протягом майже години на полі була одна команда — «Баварія», котра володіла тотальною перевагою. Наставник господарів вибрав на цю зустріч тактику гри від оборони.


Але отой початковий план зазнав фіаско. Мюнхенці під завісу першого тайму зусиллями Мюллера відкрили рахунок, а в дебюті другої половини зустрічі Роббен поставив туринців у вкрай важке становище. Здавалося, що долю не тільки цього поєдинку, а й усього протистояння вирішено. Однак господарі спромоглися перебудувати гру й перевернути ситуацію на полі з ніг на голову.


Спочатку Дібала скоротив відставання «старої синьйори» в рахунку, а трохи пізніше Стураро, котрий вийшов на заміну, відновив паритет. 


Господарі знову відійшли в оборону й зберегли нічийний рахунок. Безумовно, команда Гвардіоли отримала непоганий результат на виїзді. Хоча вона, мабуть, розраховувала на більше. А туринцям доведеться важко в Мюнхені. І до чвертьфіналу їх виведе або будь-яка перемога, або результативніша, ніж у Турині, нічия.


***


«Арсенал» (Англія, Лондон) — «Барселона» (Іспанія). 0:2. Голи: Мессі, 71, 83 (п).


«Арсенал»: Чех, Монреаль, Косельний, Мертезакер, Бельєрін, Коклен (Фламіні, 82), Ремсі, Санчес, Езіл, Окслейд-Чемберлен (Волкотт, 50), Жиру (Велбек, 72). Тренер — Арсен Венгер.


«Барселона»: тер Штеген, Альба, Маскерано, Піке, Алвес, Іньєста, Бускетс, Ракитич, Неймар, Суарес, Мессі. Тренер — Луїс Енріке.


Рефері — Джюнейт Чакир (Туреччина).


Лондон. Стадіон «Емірейтс». 


59 889 глядачів. 5 градусів.


Програвши вдома «Барселоні» з «сухим» рахунком, лондонцям розраховувати на підсумковий успіх щонайменше наївно.  Перший тайм вони зіграли з суперником на рівних, навіть більше володіли м’ячем.


Однак варто було «канонірам» на мить розслабитися, як гості покарали їх гострим випадом і голом Мессі. Після цього «Арсенал» розсипався. А відтак, каталонці вже більше володіли м’ячем. Це й призвело до пенальті:

Фламіні не стримався і зніс Мессі, котрий вривався до карного майданчика. Барселонський Малюк реалізував нагоду і поставив крапку у поєдинку. І, найімовірніше, в протистоянні. Важко помилитися, стверджуючи, що «Барселона» гратиме у чвертьфіналі.