За повідомленням прес-служби головного управління Національної поліції в Луганській області, цей факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфіковано за ч. 1 ст. 115 УК України «Умисне вбивство». Працюють слідчо-оперативні групи, вживаються заходи для встановлення та затримання осіб, що скоїли цей злочин. Луганська поліція звернулася до всіх водіїв транспортних засобів, обладнаних відеореєстраторами, які пересувалися певними вулицями міста саме під час розстрілу Володимира Живаго, та місцевих мешканців, які можуть поділитися інформацією.

Смертельно пораненого керівника знайшов сторож пізно ввечері у внутрішньому дворі міськвиконкому. Він чув постріли. Коли приїхала «швидка», Живаго був ще живий, але дорогою до лікарні помер. Одна куля калібру 9 мм влучила в голову, друга — у шию.
Володимир Живаго встиг покерувати містом лише кілька місяців. Партія «Наш край», від якої він балотувався, вже заявила, що на чиновника було здійснено напад, оскільки він «мав великий авторитет серед населення».
Нині відпрацьовуються різні версії мотиву вбивства — політична, побутова або у зв’язку з господарською діяльністю міського голови. Кажуть, що ворогів у нього було достатньо ще з 90-х. Окрім того, на посаді очільника міста він почав переділ у сфері вивезення сміття і наступив на горло монополісту. Про це, зокрема, Живаго написав у Фейсбуці у день нападу. Також він задумав переділ і в аграрній сфері.
До речі, раніше Живаго мав дещо проросійські погляди і 2013 року ратував за федералізацію України, за її вступ до Митного союзу. Але поступово свої погляди змінив.

Луганська область.