Торік «Укрпошта» отримала прибуток у розмірі 53 мільйони гривень. Загальна сума доходів становила майже 4,4 мільярда, що понад план на 355 млн. грн., і це при тому, що 2014 рік підприємство завершило із суттєвими збитками. Такі цифри навів під час прес-конференції в. о. генерального директора «Укрпошти» Ігор Ткачук (на знімку вгорі). «Це найкращий показник за останні 15 років роботи державного підприємства», — наголосив він.


Досягти підвищення доходів вдалося завдяки зростанню обсягів від пересилання письмової кореспонденції, розширенню співпраці з міжнародними компаніями. Також значне збільшення доходів відбулося за рахунок зростання середньої суми платежів та впровадження нових конкурентних послуг.


«Економія, яка є на підприємстві, також дає можливість заощаджувати кошти і вкладати їх у розвиток. Наша головна мета — зробити послуги пошти доступними», — зазначив Ігор Ткачук.

 

 

За словами І. Ткачука, упродовж останнього року було відкрито 32 нові відділення по всій Україні, відремонтовано 374 об’єкти поштового зв’язку. Провели і реорганізацію робочого дня. Для зручності громадян у 45 відділеннях обласних центрів запроваджено цілодобовий або продовжений режим роботи, а 1007 міських поштових відділень тепер працюють без обідньої перерви. Для автоматизації робочих місць було закуплено близько тисячі комп’ютерів. У найсміливіших планах — зробити повну автоматизацію підприємства, що допоможе акумулювати кошти, підвищити якість обслуговування та зменшити черги.


З минулого року українці отримали можливість користуватися послугою «Прискорена пошта» між обласними центрами, за рахунок якої пересилання відправлень здійснюється впродовж 1—2 днів. Для поціновувачів філателістичної продукції було випущено 95 тематичних сюжетів поштових марок загальним накладом 283,5 мільйона примірників.


Серед нововведень, які «Укрпошта» встигла запровадити з початку 2016 року, є запуск послуги доставки великогабаритних відправлень, масою до 400 кг.


Ігор Ткачук також наголосив, що за 2015 рік підприємство сплатило до бюджетів та різних фондів понад 1,2 млрд. грн. податків, зборів та обов’язкових платежів. Крім того, Укрпошта не має заборгованості з заробітної плати.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.