25 лютого у Кувейті відзначають національне свято. Започатковане воно на честь створення незалежної країни та коронації еміра Абдалли ас-Салема ас-Сабаха в 1961 році. До цього часу держава перебувала під протекторатом Великої Британії.

Ще сто років тому Кувейт був маловідомим шейхством з пануванням родоплемінних відносин, але коли в 1946 році тут почалася промислова розробка нафти, становище змінилося.
Уже в 1961 було розірвано договір з британцями про підконтрольність. Кілька разів Кувейт був об’єктом для агресії з боку Іраку. Та, попри все, з допомогою міжнародних спільнот та країн Арабської ліги він вистояв. А Національний день держави став однією з головних святкових дат.
Щорічно свято відзначається дуже широко й гучно. Проводяться мітинги, народні гуляння, шоу феєрверків. На заповнених вулицях вирує яскраве море прапорців і прапорів Кувейту, які несуть жителі. Молоді й старі кувейтці надягають цього дня національний одягу. Більшість сімей воліють проводити його, відвідуючи родичів і друзів.
Сьогодні Кувейт прагне до розвитку своїх відносин і до зміцнення конструктивного співробітництва з усіма державами на засадах взаємної поваги і рівності, невтручання у внутрішні справи і вирішення спірних питань мирним шляхом. Наша держава, яка нині переформатовує свої ринки та переосмислює орієнтири, налагоджує, зокрема, торгово-економічні зв’язки і з Кувейтом. Торік наприклад, істотно збільшився експорт м’яса, масла, олії і кондитерських виробів до цієї країни.

Фото із сайту Travel and Tour.