«Динамо» (Україна, Київ) — «Манчестер Сіті» (Англія). 1:3. Голи: Агуеро, 15, Давид Сільва, 40, Буяльський, 59, Туре, 90.


«Динамо»: Шовковський, Даніло Сілва (Макаренко, 66), Хачеріді, Драгович, Віда, Рибалка, Гармаш (Велозу, 31), Буяльський, Ярмоленко, Гонсалес, Теодорчик (Мораес, 46). Тренер — Сергій Ребров.


«Манчестер Сіті»: Гарт, Санья, Компані, Отаменді, Кліши, Фернандо, Фернандіньо, Давид Сільва, Туре, Стерлінг, Агуеро (Ігеаначо, 90+3). Тренер — Мануель Пеллегріні.


Рефері — Антоніо Матеу Лаос (Іспанія).


Київ. НСК «Олімпійський». 53 691 глядач. 1 градус.


Це був перший офіційний матч «Динамо» в новому році. Та ще й такий відповідальний. Гості, котрі мають постійну ігрову практику на найвищому рівні, досить швидко впоралися із дуже важливим завданням: забили нам гол. Тим самим одразу поставивши динамівців у досить складне становище. Але ця подія, на жаль, не розбуркала господарів, не додала їм злості. І надалі вони були млявими, якимись загальмованими, розбалансованими. Жодного тобі руху вперед. І цілком заслужено пропустили ще раз, давши суперникові розіграти зразково-показову комбінацію.


Після перерви гра динамівців стала трохи привабливішою. А коли ще й Буяльський забив, почало здаватися, що інтрига ніби повертається. Але то було оманливе відчуття, бо насправді перебіг зустрічі контролювали гості.

Коли було треба, то вони додавали.


У складі господарів активністю виділявся Буяльський. Можна було б і героєм зустрічі його назвати, якби він оформив дубль. Але цього не сталося, тому й головні дійові особи — інші. Підопічні Пеллегріні  фактично все вирішили в першому матчі. Тому важко уявити, що вдома вони поступляться киянам з великим рахунком. Так, «містяни» в рідних стінах останнім часом нечасто тішать уболівальників. Але в Лізі чемпіонів вони вже точно постараються своєї переваги не розгубити.


***


— У нас було багато втрат м’яча в центрі поля, — прокоментував поєдинок Сергій Ребров. — Пропущені голи — то лише наші помилки. На такому рівні вони неприпустимі. Одне слово, «Манчестер Сіті» виграв заслужено.

Майже ніхто з нашої команди не грав раніше в плей-оф. Було помітно, що вони були скуті.


***


Після зустрічі в мікст-зоні вдалося поговорити й з Андрієм Ярмоленком.


— Відчуваю велике розчарування, — сказав він, — адже був повний стадіон, а нам не вдалося показати той футбол, у який ми домовлялися зіграти. Можливо, перегоріли чи перенервували. Либонь, на наші дії вплинув швидкий пропущений м’яч. Там і моя провина є. Я мав персонально зіграти з Агуеро, але не встежив за ним. Думаю, що той м’яч певною мірою і надломив нас психологічно.


— З яким настроєм вирушите до Манчестера?


— Треба бути реалістами. Нам буде важко пройти далі, але гратимемо в футбол і намагатимемося показати ту гру, яку від нас вимагають.


***


Як кажуть у таких випадках, надія помирає останньою. В усякому разі, сподіватися на те, що «Динамо» зіграє в гостях краще, нам ніхто не забороняє. Адже «біло-сині» до повторної зустрічі проведуть кубковий матч і два поєдинки в чемпіонаті. А це означає, що вони матимуть вищий ігровий тонус...

 

Віталій Буяльський забив гол.

 

Уболівальники зіграли краще за футболістів.

 

Фото Андрія НЕСТЕРЕНКА.